-
Aktualności
Oliwkowe szparagi
Mają piękny, jasny, zielony kolor. Zdecydowanie łagodniejszy i bardziej pastelowy niż odmiana zwykła, zielona.
Jak smakuje? Jest bardzo delikatna i można by powiedzieć, że w smaku przypomina młody, cukrowy groszek.
Jarmuż - bomba witaminowa
Jarmuż jest jednym z najbardziej wartościowych i najzdrowszych warzyw liściastych. To odmiana kapusty, chętnie spożywana szczególnie w państwach skandynawskich, ale ze względu na prozdrowotne właściwości cieszy się coraz większą popularnością również w Polsce.
Zawiera duże ilości białka, błonnika i witamin, zwłaszcza C i K oraz z grupy B. Jest też bogatym źródłem cennych pierwiastków, takich jak magnez, żelazo, cynk i fosfor, soli mineralnych, w tym wapnia i potasu, oraz sulforafanu, który jest jednym z najsilniejszych antyoksydantów.
Kalarepa fioletowa - bogactwo witamin
Kalarepa fioletowa, to zdrowa i smaczna odmiana, która pokryta jest charakterystyczną intensywnie fioletową skórką. Owocuje wcześnie, dojrzałe korzenie można zbierać już od czerwca, aż do września.
Nadaje się do długiego przechowywania, zachowuje świeżość i nie drewnieje. Korzenie kalarepy można spożywać na surowo, robić z nich smaczne sałatki i surówki, dodawać do zup i wielu innych potraw. Prawdziwe naturalne bogactwo witamin.
Źródło: https://domisad.pl/product/