Realizacja zamówienia do 48h, Dostawy realizujemy od poniedziałku do soboty od godziny 8:00, dostarczmy na terenie powiatu Warszawskiego Zachodniego, Warszawy, Piastowa, Pruszkowa, Milanówka, Grodziska Mazowieckiego

  • Aktualności

banerek_01_szparagi.jpgOliwkowe szparagi


Mają piękny, jasny, zielony kolor. Zdecydowanie łagodniejszy i bardziej pastelowy niż odmiana zwykła, zielona.

Jak smakuje? Jest bardzo delikatna i można by powiedzieć, że w smaku przypomina młody, cukrowy groszek.




Jarmuz.jpgJarmuż - bomba witaminowa

Jarmuż jest jednym z najbardziej wartościowych i najzdrowszych warzyw liściastych. To odmiana kapusty, chętnie spożywana szczególnie w państwach skandynawskich, ale ze względu na prozdrowotne właściwości cieszy się coraz większą popularnością również w Polsce.

Zawiera duże ilości białka, błonnika i witamin, zwłaszcza C i K oraz z grupy B. Jest też bogatym źródłem cennych pierwiastków, takich jak magnez, żelazo, cynk i fosfor, soli mineralnych, w tym wapnia i potasu, oraz sulforafanu, który jest jednym z najsilniejszych antyoksydantów.



Kalarepa fioletowa - bogactwo witaminKalarepa-fioletowa-ART.jpg

Kalarepa fioletowa, to zdrowa i smaczna odmiana, która pokryta jest charakterystyczną intensywnie fioletową skórką. Owocuje wcześnie, dojrzałe korzenie można zbierać już od czerwca, aż do września.

Nadaje się do długiego przechowywania, zachowuje świeżość i nie drewnieje. Korzenie kalarepy można spożywać na surowo, robić z nich smaczne sałatki i surówki, dodawać do zup i wielu innych potraw. Prawdziwe naturalne bogactwo witamin.

Źródło: https://domisad.pl/product/kalarepa-blankyt-fioletowa